Varicela la persoanele cu HIV or SIDA

Copii infectati cu HIV tind sa aiba forme atipice de varicela, cu leziuni prezente pe durata a mai multe saptamani sau chiar luni. Ei pot face infectii cornice in care leziunile pot apare la inceput tipic varicelei, ca vezicule, dar se pot transforma in ulceratii care nu se vindeca si se necrozeaza. Aceste transformari apar de fregula la copii cu HIV cu CD4 scazut.

Unele studii atesta ca diseminarea virusului Varicelo zosterian in organelle interne este mai putin comuna la copii purtatori de HIVdecat la alti pacienti cu sistemul imun slabit. Probabilitatea complicatiilor este de asemeni mai mica la copii cu HIV care urmeaza un tratament antiretroviral sau persoane cu CD4 in limite normale la momentul infectarii cu varicela.

Cei mai multi adulti HIV-pozitivi au avut déjà varicela in copilarie, deci varicela este relative neobisnuita la pacientii adulti cu HIV.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.