Varicela la femeia insarcinata

Daca o femeie insarcinata NU stie sa fi avut varicela si contacteaza varicela, mai ales in primele 20 de saptamani de sarcina, trebuie sa stie ca are un risc pentru mai multe complicatii decat daca ar fi facut varicela in afara sarcinii. Varicela poate conduce la mama insarcinata la pneumonie sau chiar deces.

Daca femeia insarcinata face varicela in primul sau al doilea trimestru de sarcina, bebelusul are un risc mic sa se nasca cu sindromul varicelei congenitale (0,4%-2%), insa poate avea cicatrici pe piele, anomalii ale membrelor, creierului, ochilor sau greutate mica la nastere.

Daca o femeie insarcinata face varicela chiar in perioada dinaintea sau imediat dupa nastere (vezicule le specific varicelei apar pe piele 5 zile inainte de nastere sau 2 zile dupa nastere), nou-nascutul se afla la risc pentru complicatii serioase date de varicela neonatala. Fara tratament, pana la 30% dintre nou nascuti pot face infectii severe.

Recomandam oricarei femei gravide care a venit in contact cu un caz de varicela sa ia imediat legatura cu medicul care ii ingrijeste evolutia sarcinii, pentru amanunte suplimentare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Izabela spune:

    Buna ziua.Sunt insarcinata in 25 de saptamani.Am luat varicela de la baiatul meu.Pot spune ca ma simt extraordinar de rau, varsaturi, frisoane, dureri de genunchi, incheieturile mainilor, a coatelor.Si nu am bubite multe cu apa.Cat par a fi ff tari si dureroase la atingere.Mai ales in cap si pe frunte.Ce risc ar avea bebe?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.