Varicela la copii in primele luni de viata

Daca mama a avut varicela inainte de sarcina, copilul va fi protejat de anticorpii mamei atat pe perioada sarcinii cat si in primele luni de viata, mai ales daca mama alapteaza (copilul este alimentat la san), deoarece anticorpii mamei trec la copil atat in timpul sarcinii, prin placenta, cat si ulterior, prin lapte.

Daca mama nu a avut varicela, nou nascutul poate fi infectat si are un risc de deces foarte mare (pana la 30% fara tratamente antivirale).

Nu exista riscuri pentru un copil daca mama dezvolta Zona Zoster in timpul sarcinii!

Chiar si imediat dupa alaptare, varicela este o boala amenintatoare de viata. Copii ar trebui sa fie expusi cat mai putin contactului cu persoane contagioase de varicela. Cei care se imbolnavesc de varicela la mai putin de un an au un risc mai mare pentru Zona Zoster la varste inaintate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Dana spune:

    Băiețelul meu de 3 ani are varicela și mai am altul de 3 luni îl alăptez la san e posibil sa ia și cel mic? Și dacă da ce se întâmplă??

  • Diana Popa spune:

    Băiețelului nostru de 4 ani i-au apărut bubitele de varicela, sâmbăta dimineața (8.04) desi e posibil sa fi apărut in noaptea respectiva sau poate si mai devreme si sa nu le fi observat. Joi, 6.04, făcuse febra 39,3. Mai avem un băiețel de 1an. E prea târziu (azi fiind miercuri, 12.04), se mai poate face vaccinul si daca ar fi indicat sa i-l facem celui mic? Va mulțumim!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.