Varicela la adult si adolescent

Varicela poate fi o problema mai serioasa pentru adulti decat pentru copii. Adolescentii (peste 13-14 ani) si adultii care dobandesc virusul varicelei au risc mai mare sa aiba nevoie de spitalizare decat copii. La aproximativ 5-14% dintre adulti varicela creaza probleme respiratorii care pot ajunge la pneumonie. Adultii fumatori au riscul de a dezvolta probleme pulmonare mult mai mare.

Consultati medicul imediat ce constatati probleme de sanatate si la semnalele de alarma explicate mai sus. Tratamentul antiviral este recomandat la toate categoriile cu risc mai mare de complicatii – vezi mai sus: adolescenti si adulti, cei care urmeaza tratament cu corticoizi, copii cu afectari cronice pulmonare sau cutanate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • irina spune:

    buna seara,pe internet gasim aproape totuldespre varicela mai putin raspunsul la intrebarea pe care o am eu pentru Dvs. La cate zile dupa o eruptie care decurge normail suntem in afara pericolului complicatiilor? multumesc

  • mihalascu spune:

    copiii cu varicela pot iesi afara din casa ? pot fi dusi cu auto de la un bloc la altul/ ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.