Complicatii posibile ale tusei convulsive

In cazul adultilor, cele mai frecvente complicatii in tusea convulsiva sunt pierderea in greutate, hemoragii, hernii si prolaps rectal din cauza acceselor de tuse.

Statisticile au aratat ca in 2007 s-a inregistrat o crestere de peste 36% fata de 2006, numarul cazurilor ajungand la 163.576. Pneumonia bacteriana secundara cu risc de deces, otita medie si chiar dereglari in vorbire sau  deficienta mintala se numara intre complicatiile cu risc in tusea convulsiva.

Bolnavii cu tuse convulsiva risca sa ramana cu defecte psihice, de exemplu: nevroze, dereglari in vorbire sau deficienta mintala.

Specialistii avertizeaza ca tusea convulsiva nu este doar o boala a copilului, ci si a adolescentului si a adultului, un adult bolnav reprezentand principala sursa de imbolnavire la copiii mici.

Medicii recomanda ca principala forma de preventie in tusea convulsiva vaccinarea, vaccinul fiind inclus in Programul National de Imunizare sustinut de Ministerul Sanatatii.

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.