Studiu: Pesimistii au risc mai mare de a muri din cauza unei boli de inimaPotrivit unui studiu publicat recent in jurnalul ”BMC Public Health”, nivelul mare de pesimism creste riscul de deces in cazul persoanelor care sufera de boala arteriala coronariana (BAC).

”Nivelurile ridicate de pesimism au fost asociate cu factorii care afecteaza sanatatea cardiaca, precum inflamatia, insa datele cu privire la legatura dintre riscul de deces din cauza BAC si optimismul si pesimismul sunt destul de putine”, sustine, dr. Pänkäläinen citat de Medical News Today.

O echipa de oameni de stiinta finlanezi a demarat o cercetare pentru a elucida modul in care aceste trasaturi de personalitate influenteaza mortalitatea in cazul pacientilor cu boala coronariana.

Pentru acest studiu s-au analizat datele a 2.267 de barbati si femei din Finlanda cu varste cuprinse intre 52 si 76 de ani.

In timp cercetarii care s-a desfasurat pe parcursul a 11 ani, 121 de participanti au murit din cauza BAC, acestia declarand la inceputul testelor, in 2002, ca sunt foarte pesimisti.

La persoanele cu un nivel ridicat de pesimism s-a observat un risc cu 2,2 mai mare de a muri de BAC intr-o perioada de pana la 11 ani, comparativ cu celelalte persoane care s-au declarat optimiste.

La finalul cercetarilor, autorii studiului au notat ca aceste rezultate indica faptul ca nivelul de pesimism poate fi un instrument foarte util pentru calcularea riscului de deces din cauza BAC, alaturi de alti factori cunoscuti de risc, precum diabetul, hipertensiunea si fumatul.

Etichete: pesimism, optimism, boli de inima

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: