Mariajul este benefic pentru inimaCasnicia are efecte pozitive pentru sanatate, aceasta crescand sansele de supravietuire in cazul prezentei unor factori majori de risc cardiac, precum nivel crescut al colesterolului.

Aceastea sunt concluziile unei echipe de oameni de stiinta prezentate la conferinta Societatii Britanice Cardiovasculare (British Cardiovascular Society), potrivit BBC.

Prezenta unui partener de viata iubitor ii poate face pe oameni sa aiba mai multa grija de sanatatea lor, au sustinut cercetatorii la conferinta pe tema sanatatii cardiovasculare in urma unui studiu efectuat in Marea Britanie. La cercetare au luat parte aproape un milion de persoane adulte, toate avand niveluri ridicate ale tensiunii arteriale ori ale colesterolului sau diabet. Cele care erau casatorite au obtinut rezultate mai bune in comparatie cu cele care erau singure, relateaza si Agerpres.

Autorii cercetarii, dr. Paul Carter si colegii sai de la Aston Medical School din Birmingham, au demonstrat in trecut ca o casnicie ofera mai multe sanse de supravietuire dupa un infarct.

Studiul realizat recent arata ca mariajul ajuta la o mai buna protectie contra factorilor majori ce contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare precum nivelurile ridicate de colesterol si de tensiune arteriala.

Cercetarea a analizat decese survenite din toate cauzele, inclusiv boli de inima. Barbatii si femeile casatorite, cu varste de circa 50, 60 sau 70 de ani si cu niveluri ridicate de colesterol au avut cu 16% sanse mai mari de supravietuire dupa 14 ani cat a durat studiul ACALM (Algoritm pentru comorbiditate, asocieri, durata sederii si mortalitate) in comparatie cu semenii lor care erau singuri.

Rezultate similare au fost observate si in cazul pacientilor cu diabet si hipertensiune, persoanele casatorite prezentand un avantaj in ceea ce priveste sansele de supravietuire.

Etichete: mariajul, boli de inima, simptome infarct, simptome hipertensiune

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: