Interventie pe cord deschis la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta OradeaO echipa complexa de medici oradeni si unguri a efectuat, joi, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Oradea, prima interventie pe cord deschis, potrivit unui comunicat al unitatii.

Operatia a fost una de ‘inlocuirea valvulara aortica cu proteza valvulara in circulatie extracorporala’, iar pacientul operat este un barbat in varsta de 71 de ani diagnosticat cu stenoza aortica valvulara.

„Interventia a decurs in mod obisnuit, evolutia postoperatorie a pacientului fiind favorabila pana la momentul de fata. Ne asteptam la o evolutie similara in continuare atat in terapie intensiva, cat si in postoperator”, mai scrie in comunicatul unitatii medicale.

Din echipa operatorie au facut parte chirurgi cardiaci, anestezisti, cardiotehnicieni si asistente medicale. De asemenea, echipa Spitalului Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea a fost sprijinita de medicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiaca a Universitatii de Medicina din Debrecen, Ungaria.

Etichete: interventie pe cord deschis, operatie inima, spitalul judetean oradea, proteza valvulara

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: