Cum ne putem feri de difterie

Unde ne putem intalni cu microbul?

 Exista bolnavi asimptomatici (fara semne de boala) care pot raspandi difteria.  Trasmiterea se face prin secretiile respiratorii  sau picaturile de saliva care se elimina in cursul stranutului sia tusei.

Difteria este prezenta peste tot in lume, mai ales in tarile tropicale pe parcursul anului,iar in zona temperata doar iarna si primavara.  Zonele dezvoltate se confrunta  mai rar cu imbolnaviri de difterie.

In era prevaccinala imbolnavirile erau mai frecvente in timpul iernii     

 

Ce masuri de protectie avem?

Se pot recomanda masuri de igena riguroasa si evitarea contatului cu bolnavi, dar purtatorii asimptomatici nu pot fi recunoscuti.

Practic si dovedit, singurul mod de a preveni difteria este vaccinarea.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.