Ce se va intampla cu pacientul dupa ce va fi internat

1.După internare, pacientul va continua sa fie monitorizat la fel ca pe ambulanţă;

2.Obiectivul major după internare este dezobstrucţia arterei coronare trombo-zate şi reluarea fluxului prin această arteră (reperfuzia coronară).Trombul care a ocluzionat (astupat) artera coronară poate fi înlăturat prin una dintre următoarele două modalităţi:

a). introducerea pe o arteră de la mână / de la picior a unui cateter care este ghidat, sub control radiologic, până în artera coronară trombozată. La acest nivel, trombul poate fi aspirat sau poate fi străpuns cu cateterul. Astfel, fluxul de sânge se va relua (reperfuzie coronariană). După înlăturarea trombului, stenoza coronarei va fi dilatată şi se va monta un dispozitiv metalic, denumit STENT, care va împiedica reapariția stenozei. Această tehnică este denumită ANGIOPLASTIE CORONARIANĂ. Aceasta este metoda standard;

b). prin administrarea unor substanțe trombolitice (care topesc trombul). Acest tratament se numeşte TROMBOLIZĂ.

 

Descarcati informatiile in format PDF aici

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: