Zeci de mii de oameni din sudul tarii sufera de hipertensiune
Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate in Romania. In judetul Dolj, peste 76.000 de persoane au acest diagnostic, iar medicii spun ca din ce in ce mai multi tineri sunt afectati de hipertensiune.

Anual, 150.000 de romani se sting din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezinta 60% din totalul deceselor inregistrate pe intreg teritoriul tarii noastre.

In timp ce in Danemarca sau Franta mortalitatea prin boli cardiovasculare a scazut sub nivelul de mortalitate prin cancer, in spitalele din Oltenia, Sectiile de Cardiologie abia mai reusesc sa faca fata numarului de bolnavi, relateaza Gazeta de Sud.

Este si situatia sectiei de la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin. Cardiologia are 70 de paturi si nici unul nu este liber.

Aici sunt internati in jur de 8.000 de pacienti pe an, iar aproximativ 9.000 de bolnavi sunt tratati in policlinica. Medicii spun ca peste 30% din populatia judetului Mehedinti sufera de hipertensiune arteriala.

„Este un procent foarte mare. Numarul bolnavilor este in crestere de la an la an. Oamenii sunt din ce in ce mai stresati, mai impovarati. Avem si pacienti de 20 de ani“, spune dr. Cristian Jianu, medic primar cardiolog si purtator de cuvant al Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin, potrivit GDS.

Sute de bolnavi vin pentru tratament si in Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean Slatina, cei mai multi cu hipertensiune arteriala. Sectia are 80 de paturi, de multe ori insuficiente pentru numarul mare de bolnavi, mai scrie sursa mentionata.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: