Viteza ucide…nu numai in traficCampania nationala “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” continua si in septembrie 2014, cu prilejul Congresului Societatii Romane de Hipertensiune. Astfel, bucureștenii sunt așteptați pe 20 și 21 septembrie 2014 în complexul AFI Palace Cotroceni, între orele 10:00 – 18:00, să îşi măsoare gratuit tensiunea  arterială şi să primească informaţii avizate cu privire la metodele de prevenție și tratament ale acestei afecțiuni.

Hipertensiunea arteriala, o problema de sanatate publica

Campania “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” isi propune sa atraga atentia publicului asupra riscului pe care il presupune hipertensiunea arteriala. Statisticile arată că 4 din 10 români suferă de hipertensiune arterială, iar jumătate dintre ei nici nu știu acest lucru.

Acțiunea de pe 20-21 septembrie încheie ediția din acest an a Campaniei Naționale Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!, o activitate cu tradiție a Societății Române de Hipertensiune aflată deja în al treilea an de existență. Putem spune că până acum ne-am atins cu succes obiectivul principal, acela de a informa publicul larg despre importanța măsurării constante a tensiunii arteriale și a diagnosticării precoce a hipertensiunii arteriale, și sperăm să vedem și de această dată interesul și preocuparea bucureștenilor pentru sănătatea lor” a declarat prof. dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune.

Prin actiunile de masurare gratuita a tensiunii arteriale, pot fi prevenite complicatiile care survin in cazul persoanelor nediagnosticate sau care nu urmeaza un tratament.

Foarte important pentru persoanele diagnosticate cu hipertensiune arteriala este schimbarea stilului de viata, a alimentatiei in vederea controlului eficient al tensiunii.

Campania din 2014 a cuprins alte doua actiuni de masurare gratuita a tensiunii arteriale, 17 mai 2014 (Bucuresti) si 27 iunie 2014 (Sibiu).

Controleaza-ti tensiunea arteriala, 20-21 septembrie 2014

A treia actiune a campaniei “Viteza ucide…nu numai in trafic” se va desfasura in Bucuresti in perioada 20-21 septembrie 2014, în complexul AFI Palace Cotroceni, între orele 10:00 – 18:00
Oricine poate sa participe la aceasta campanie si sa-si masoare gratuit tensiunea arteriala.

Mai multe informaţii despre ediţiile anterioare ale Campaniei Naționale „Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!” sunt disponibile pe www.societate-hipertensiune.ro.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: