Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza – ti tensiunea arterialapoza testari gratuiteCampania nationala “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” este organizata in fiecare an de Societatea Romana de Hipertensiune de Ziua Mondiala a Inimii (29 septembrie). Principalul scop al evenimentului are in vedere informarea si constientizarea publicului asupra riscului la care se expun lipsa controlului tensiunii arteriale.

17,3 milioane de decese la nivel mondial din cauza bolilor cardiovasculare

In ultimii 50 de ani, bolile cardiovasculare au cauzat aproape jumatate din decesele din Europa. Numarul bolnavilor de afectiuni cardiovasculare este in continua crestere.

Se preconizeaza ca, pana in anul 2030, din lipsa masurilor luate, numarul deceselor sa atinga cifra de 23 de milioane.

Principalele metode de preventie a bolilor cardiovasculare, precizate de prof.univ.dr.Maria Dorobantu

  • Adoptarea unui stil de viata sanatos
  • Activitate fizica zilnica
  • Alimentatie sanatoasa
  • Controlul constant al tensiunii arteriale
  • Cntrolul colesterolului si al glicemiei

Activitati din cazdrul campaniei “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”

Ziua Mondiala a inimii este o initiativa a Federatiei Mondiale a Inimii, sub patronajul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a UNESCO.

Mesajul meu de Ziua Mondiala a Inimii este sa avem grija de inima noastra zi de zi, nu doar intr-o zi. Acest eveniment dedicat publicului larg urmareste sa creasca nivelul de constientizare a populatiei cu privire la riscul hipertensiunii arteriale – principalul factor de risc al bolilor cardiovasculare”, a precizat Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Principalele manifestari organizate cu scopul informarii populatiei asupra principalilor factori de risc in afectiunile cardiovasculare sunt concursurile sportive, conferinte, plimbari colective cu bicicleta.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: