Vara intensifica afectiunile cardiovasculareboli-cardiovasculare-soareTemperaturile ridicate pun in pericol persoanele care stau in aer liber in orele amiezii, care nu se hidrateaza suficient  si care sufera de boli cardiovasculare. Hipertensiunea, bolile de inima sau alte afectiuni asociate temperaturilor ridicate se intensifica odata cu venirea venirii.

Persoanele care sufera de hipertensiune au riscuri majore vara

Vara este un anotimp dificil pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Monitorizarea tensiunii si ajustarea dozelor de medicamente este esentiala pentru acesti bolnavi.

Transpiratia abundenta si vasodilatatia periferica determina o scadere a tensiunii arteriale. In acest caz, efectele corelate si cu medicamentele antihipertensive duc la stari de ameteala si chiar lesin.

Medicii le recomanda persoanelor care sufera de hipertensiune sa-si controleze tensiunea regulat, sa mearga la medic daca este necesara ajustarea dozei de medicamente, sa se hidrateze suficient si sa evite plimbarile in orele de canicula.

Riscul de accident vascular cerebral creste in sezonul cald

Deshidratarea din cauza transpiratiei excesive la o temperatura ridicata este un risc major pentru bolnavii de inima.

Deshidratarea se manifesta prin senzatie de oboseala, crampe musculare. Cand nu mai este asigurat necesarul de lichid pentru ca sangele sa circule normal, persoana in cauza poate intra in stare de soc.

Pe de alta parte, persoanele cele mai expuse unui accident vascular cerebral vara sunt cele care lucreaza in aer liber sau care calatoresc, petrecand astfel foarte multe ore in temperaturi ridicate.

Principalele simptome in acest caz sunt cresterea temperaturii corpului, durere de cap persistenta, accelerarea batailor inimii, dar si instalarea starii de delir.

Expunerea prelungita la soare poate duce la pierderea vederii

Persoanele care stau prea mult timp la soare risca mai tarziu afectiuni oftalmologice, avertizeaza specialistii. Studiile arata ca tinerii care si-au petrecut mult timp in soarele puternic de vara sunt de doua ori mai predispusi sa dezvolte degenerare maculara in anii urmatori.

Aceasta afectiune apare atunci cand retina incepe sa se deterioreze si sa nu mai capteze corespunzator imaginile. Degenerarea maculara este cauza principala a pierderii vederii in cazul persoanelor in varsta.

Soarele creste nivelul de anxietate

Specialistii considera ca simptomele aparute din cauza disconfortului termic pot fi asemenatoare cu cele ale anxietatii. Prezenta acestor simptome, ameteala, palpitatii sau accelerarea pulsului, poate declansa un atac de anxietate.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: