Timisoara: Consultatii gratuite pentru persoanele cu risc de boala arteriala perifericapoza consult medic de familieTimisorenii cu risc de boala arteriala periferica vor beneficia de consultatii gratuite in cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara Timisoara, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta.

“Programul de screening debuteaza in aceasta saptamana si va cuprinde o consultatie de chirurgie vasculara, un test Doppler pentru boala arteriala periferica, masurarea tensiunii arteriale si a ritmului inimii, teste sanguine pentru colesterol, lipide, glicemie, uree si creatinina si ecografie Doppler carotidiana si aortica”, a declarat luni pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara, Liana Dacilescu.

Conform medicilor specialisti, screeningul vascular este esential pentru depistarea timpurie a afectiunilor vasculare, deoarece o persoana poate avea risc de a dezvolta boala vasculara periferica din cauza unei irigari vasculare dificitare in zona membrelor inferioare.
Necesitatea acestei campanii de screening este justificata si de faptul ca in ultimii 10 ani numarul total de amputatii majore la nivelul picioarelor – consecinta a bolii arteriale periferice – a fost in continua crestere, desi descoperirile din medicina au evoluat si in acest domeniu. De asemenea, mortalitatea in cazul bolnavilor cu boala arteriala periferica este de 50% la doi ani de la operatia de amputare.

“Depistarea factorilor care pot determina aparitia bolii arteriale periferice si, daca este nevoie, tratamentul timpuriu al acestei afectiuni ajuta pacientii sa traiasca mai mult, sa aiba o stare de sanatate mai buna si o calitate mai buna a vietii”, a mai subliniat Liana Dacilescu. 

Programul de screening pentru boala arteriala periferica se va desfasura in Ambulatoriul Spitalului Judetean Timisoara si este gratuit.

 

Sursa stire: Agerpres

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: