Testele efectuate pe soareci arata ca vaporii proveniti de la tigarile electronice afecteaza functia cardiacaSistemele electronice de livrare a nicotinei (ENDS) precum tigarile electronice afecteaza frecventa cardiaca si functia cardiovasculara in cazul soarecilor.

Este concluzia unei cercetari preliminare prezentata recent in cadrul Sesiunii Stiintifice din 2017 organizata de Asociatia Americana a Inimii (AHA).

Pe langa nicotina, tigarile electronice contin in general propilen glicol si/sau glicerina vegetala, utilizata de obicei in lotiunile de piele utilizare pentru mentinerea hidratarii dermei sau ca aditiv alimentar, insa efectele incalzirii si inhalarii acestor substante sunt necunoscute, relateaza Agerpres.

In cadrul acestui studiu finantat de institutele nationale de sanatate din Statele Unite oamenii de stiinta au analizat pe soareci efectele asupra sistemului cardiovascular ale aerosolilor emisi de tigarile electronice in comparatie cu tigarile traditionale. Ei au descoperit ca expunerea la aerosoli ENDS si fumul provenit de la tigarile electronice au scazut rapid frecventa cardiaca (bradicardie) in cazul soarecilor.

Aceste descoperiri sugereaza ca expunerea la aerosoli produsi de ENDS poate declansa efecte cardiovasculare si poate creste riscul de aparitie a aritmiei – batail neregulate ale inimii – si a afectiunilor cardiace, mai precizeaza sursa citata

Pentru a studia aceste efecte asupra utilizatorilor de sisteme ENDS este nevoie de cercetari aprofundate, au mai precizat specialistii intr-un comunicat de presa.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: