Testeaza-ti gratuit tensiunea arteriala vineri, in Bucurestipoza campanie de screeningCu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale bucurestenii isi pot testa gratuit tensiunea arteriala, vineri, 17 mai 2013, in zona spitalului Coltea. Aceasta actiune de screening este organizata si desfasurata de Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si face parte din cea de-a treia Campanie Nationala “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala.”

Aceasta initiativa vine pe fondul unei situatii destul de ingrijoratoare identificate in Romania, in ceea ce priveste prevalenta bolilor de inima si a deceselor cauzate de acestea. In acest sens studiile arata ca 62% dintre decesele inregistrate la nivel national sunt determinate de o afectiune cardiovasculara, dintre care cea mai frecventa este hipertensiunea arteriala. Asadar, avand in vedere aceste aspecte, prin campania desfasurata, Societatea Romana de Hipertensiune aduce in atentia populatiei cele mai noi modalitati de prevenire a bolilor de inima, precum si cele mai simple metode de diagnosticare si monitorizare a hipertensiunii arteriale.

„Hipertensiunea arteriala – o problema de sanatate publica”

Hipertensiunea arteriala reprezinta o problema de sanatate publica care trebuie remediata prin politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament corespunzator. Principalele directii ale Ministerului Sanatatii pe anul in curs vizeaza preventia in sanatate, prin elaborarea si implementarea unor programe eficiente”, a afirnat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, prof. dr. Maria Dorobantu, a afirmat in legatura cu aceasta initiative ca “in editia precedenta a campaniei s-au efectuat peste 2.000 de testari, lucru care nu poate decat sa ne bucure si sa ne asigure de succesul pe care-l va avea si actiunea din acest an. Atat publicul larg, cat si pacientul hipertensiv trebuie sa fie constienti de riscurile si consecintele hipertensiunii arteriale. Se impune adoptarea unui stil de viata sanatos si verificarea regulata a tensiunii arteriale pentru a putea preveni aparitia hipertensiunii arteriale”.

Tot in cadrul campaniei “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” si timisorenii isi vor putea testa gratuit tensiunea, pe data de 1 iunie, urmand ca in Bucuresti sa mai fie organizata o astfel de actiune in zilele de 13 si 14 septembrie.

 

Sursa stire: Agerpres

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: