Studiu: Singuratatea este factor de risc pentru bolile cardiovascularesinguratate-2016Pentru bolile cardiovasculare si AVC sunt binecunoscuti factorii de risc, precum hipertensiune, fumat, abuz de alcool, sedentarism, exces de colesterol.

Acum, insa, o echipa de cercetatori de la Universitatea York a adaugat pe lista factorilor de risc, pe o pozitie considerabila, si singuratatea.

Cercetatorii au analizat rezultatele unor studii anterioare realizate pe circa 200.000 de persoane care au fost observate pe o perioada de pana la 20 de ani.

In acest timp, accidentele cardiovasculare, precum si AVC, au fost studiate in functie de gradul de izolare a pacientului.

Astfel, s-a dovedit ca singuratatea, care presupune relatii sociale putine, expune la un risc semnificativ mai ridicat (cu circa 30%) de a suferi de una din aceste probleme, precizeaza passionsante.be.

Conform cercetatorilor, singuratatea trebuie considerata un factor de risc independent,  la fel ca si ceilalti bine stiuti stabiliti, iar societatea trebuie sa aplice programe care sa puna capat izolarii sociale, mai scrie site-ul passionsante.be.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: