Studiu: Pierderea partenerului de viata provoaca tulburari de ritm cardiactulburari-cardiace-tristeteUn studiu efectuat la Universitatea din Aarhus din Danemarca  si publicat de curand  in revista Openheart a British Medical Journal (BMJ) arata ca dupa pierderea partenerului de viata, riscul de fibrilatie atriala creste cu circa 40 %.

Cercetarea a fost realizata pe aproape 88.000 de persoane care au fost spitalizate intre  anii 1995 si 2014.

 „Aceste rezultate arata ca un nivel ridicat de stres poate duce la cresterea riscului aparitiei unei fibrilatii auriculare”, subliniaza autorii cercetarii, citati de site-ul pourquoidocteur.fr.

Oamenii de stiinta au constatat ca cele mai expuse persoane la a suferi de tulburari de ritm cardiac dupa pierderea partenerului de viata, sunt cele cu varsta de sub 60 de ani.

Potrivit acestora, oamenii care au trecut printr-o astfel de pierdere sunt deosebit de sensibili si expusi in primele 15 zile de dupa deces, dupa care riscul scade treptat.

Va reamintim ca fibrilatia atriala este o anormalitatea a ritmului cardiac. Fibrilatia atriala duce la aparitia batailor neregulate ale inimii. Simptomele pe care le va simti persoana cu fibrilatie artriala sunt: ameteli, palpitatii, senzatia acuta de lipsa de aer, dureri in piept, oboseala atunci cand face un efort fizic. Renuntarea la fumat si mentinerea unei vietii cat mai sanatoase pot preveni aceasta problema medicala.

Etichete: fibrilatie atriala, ritm cardiac

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: