Stil de viata recomandat in hipertensiunea arterialaDe ce nu se drogheaza politicienii2Hipertensiunea arteriala este o problema frecventa de sanatate, care sta la baza unor afectiuni cu risc precum bolile cardiovasculare. Hipertensiunea este mai frecventa la barbati decat la femei, insa afecteaza si femeile mai ales in perioada de menopauza. Statisticile arata ca dupa varsta de 65 de ani, 50% dintre barbati si femei se confrunta cu hipertensiunea arteriala.

Schimbari in stilul de viata pentru bolnavii cu hipertensiune

Pierderea in greutate

Medicii recomanda bolnavilor de hipertensiune sa piarda in greutate in cazul in care se confrunta cu riscul de supraponderalitate si obezitate. Miscarea fizica si o dieta echilibrata sunt principalii pasi in scaderea in greutate.

Dieta sanatoasa

O a doua masura este schimbarea dietei intr-una sanatoasa si echilibrata. Specialistii recomanda o alimentatie bogata in fructe si legume, si reducerea grasimilor.

Reducerea cantitatii de sare

In alimentatie, bolnavii de hipertensiune trebuie sa reduca considerabil cantitatea de sare consumata. Se recomanda in acest caz evitarea alimentelor conservate, afumate, semipreparate deoarece acestea pot contine o cantitate mare de sare.

Renuntarea la fumat si alcool

Renuntarea la fumat si reducerea consumului de alcool sunt alte doua masuri importante recomandate in hipertensiune. Fumatul este principalul factor in riscul cardiovascular. In acelasi timp, specialistii recomanda reducerea si a consumului de cafea la cel mult trei cesti de cafea zilnic.

Miscare fizica zilnic

Alaturi de o dieta sanatoasa, persoanele care se confrunta cu hipertensiunea trebuie sa faca miscare fizica cel putin 30 de minute zilnic. Specialistii recomanda chiar plimbarile de 40-50 de minute zilnic, sau activitati precum inotul sau mersul pe bicicleta.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: