Spune ce ai pe inima!spune-ce-ai-pe-inimaIn perioada 25 octombrie-3 noiembrie 2013, are loc Campania “Spune ce ai pe inima”, campanie de informare si educare a publicului despre riscul cardiovascular si despre depistarea din timp a fibrilatiei atriale. In aceasta perioada, in Parcul “Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din Bucuresti, puteti consulta punctele de informare amenajate, beneficiind de evaluari gratuite a riscului cardiovascular.

In Romania, 200.000 de oameni sufera de fibrilatie atriala

Obiectivul central al campaniei are in vedere identificarea pacientilor cu risc cardiovascular, informarea lor asupra consecintelor afectiunii si indrumarea catre medicul de familie.

Conform declaratiilor lui Vasile Barbu, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, se doreste prin aceasta campanie o mai buna comunicare intre medicul de familie si medicul specialist, pentru a inlatura deficienta de relationare in circuitul pacientului cu risc cardiac.

Bolnavii trebuie sa se adreseze medicului de familie

Dr. Rodica Tanasescu, Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, prezenta la Lansarea Campaniei “Spune ce ai pe inima”, a precizat ca pacientii vor beneficia de examinari clinice obiective, care sa identifice un potential de risc al bolilor cardiovasculare si sa-i directioneze catre medicul de familie.

Campania vine in sprijinul pacientilor care au nevoie de consiliere si, in primul rand, participa la preventia complicatiilor de care pot suferi, avand in vedere ca fibrilatia atriala este un risc major pentru accidentul vascular cerebral, accidentul ischemic tranzitoriu sau insuficienta cardiaca.

“Campania isi propune sa creasca gradul de constientizare a importantei de a aborda preventiv aceasta afectiune cu grave consecinte atat la nivel de sanatate a pacientilor, cat si la nivel economic, in ceea ce priveste costurile tratamentelor. Aceasta epidemie silentioasa poate fi combatuta prin masuri care sunt acum disponibile si pacientilor romani”, a precizat dr. Rodica Tanasescu.

Campania “Spune ce ai pe inima” este realizata de Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Neurologie, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: