Semnale de alarma pentru boala venoasa cronicavariceBoala venoasa cronica (varice) nu afecteaza doar femeile, avertizeaza specialistii. Odata cu stilul de vata sedentar, cu instalarea obezitatii, cu un efort muscular prelungit, varicele pot aparea si la barbati.

Principale simptome in boala venoasa cronica la barbati

Boala venoasa cronica afecteaza 20% dintre barbati. Varicele pot fi mai tarziu diagnosticate la barbati decat la femei deoarece acestia nu apeleaza la doctor la primele simptome, neconsiderandu-le grave.

Principalele cauze de aparitie a varicelor la barbati sunt sedentarismul, obezitatea, orele indelungi la birou sau in picioare si constipatia.

Se recomanda vizita la medic odata cu instalarea senzatiilor de durere si de arsuri la nivelul gambelor pentru diagnosticarea din timp a bolii venoase cronice.

Femeile insarcinate au un risc major de a face varice

Una din cauzele principale de aparitie a varicelor la femei este sarcina, in special al treilea trimestru al sarcinii.

Boala venoasa cronica apare ca urmare a presiunii si greutatii puse pe membrele inferioare. In acelasi timp, schimbarile hormonale din timpul sarcinii modifica peretii venelor, ducand astfel la aparitia varicelor.

Cheagurile de sange si accidentele ischemice – principalele riscuri

Boala venoasa cronica nediagnosticata si netrata la timp poate duce la complicatii majore.

Astfel bolnavul poate sa se confrunte cu accidentele ischemice la nivel cerebral, pulmonar.

Tromboza venoasa profunda, care are la baza si varice netratate la timp, poate cauza afectarea unor organe importante, precum inima, creier, plamani, rinichi.

In acest sens, consultarea medicului la primele simptome ale bolii venoase cronice este foarte importanta pentru prevenirea instalarii complicatiilor.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: