Risc de complicatii cardiace mai mare dupa infectarea cu SARS-CoV-2 decat dupa vaccinareUn studiu dat publicitatii recent arata ca riscul de complicatii cardiace este semnificativ mai mare dupa infectarea cu SARS-CoV-2 decat dupa administrarea vaccinurilor de tip ARNm impotriva Covid-19, relateaza agentia Xinhua.

Studiul, publicat de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, a analizat date medicale electronice prelevate din 40 de sisteme sanitare din SUA intre 1 ianuarie 2021 si 31 ianuarie 2022, scrie si Agerpres.

Oamenii de stiinta au constatat ca riscul de probleme cardiace a fost semnificativ mai mare dupa infectarea cu SARS-CoV-2 decat dupa prima, a doua sau o alta doza de vaccin de tip ARNm impotriva COVID-19, pentru toate grupurile incluse in cercetare, potrivit rezultatelor studiului.

Aceste concluzii sustin utilizarea vaccinurilor ARNm impotriva COVID-19 in randul tuturor persoanelor eligibile, cu varsta peste cinci ani, mai arata studiu, potrivit surselor citate.

Complicatiile cardiace, in special miocardita si pericardita, au fost asociate cu infectarea cu SARS-CoV-2 si administrarea vaccinurilor de tip ARNm impotriva COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic (SIM) este o complicatie rara, dar grava, a infectarii cu SARS-CoV-2, cu implicare cardiaca frecventa.

Etichete: complicatii cardiace covid-19, vaccinare ARN mesager

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: