Ce problema de sanatate poate prevesti un somn agitatPersoanele care au un somn agitat in timpul noptii, au risc de doua ori mai mare de a suferi de un infarct, concluzioneaza oamenii de stiinta japonezi intr-un studiu recent.

Studiul citat de The Telegraph, la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, a descoperit ca trezirea frecventa in timpul noptii creste riscul de infarct si angina pectorala cu pana la 99%. De asemenea, cei care au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi, dar si cei care dorm mai putin de sase ore pe noapte, sunt expusi unui risc crescut.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Hiroshima din Japonia sunt de parere ca intreruperea frecventa a somnului poate duce la o ”hiperactivitate” a sistemului nervos, care acceleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, fortand astfel mai mult inima. De asemenea, un somn neodihnitor poate fi si un simptom al unei sanatati precare, ceea ce insemana ca persoanele cu probleme cardiace nu se pot odihni suficient, scrie si Digi24.

Cercetarea a mai aratat ca persoanele care au nevoie de peste 30 de minute pentru a adormi ar putea suferi un atac de cord intr-un procent de 52%, iar cei care se odihnesc mai putin de 6 ore pe noapte ar putea suferi un infarct in procent de 29%.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: