Premiera la SUUB: Operatii complexe de inlocuire percutana a valvei aorticeLa Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au fost realizate primele interventii complexe de inlocuire percutana a valvei aortice.

Aceste interventii sunt indicate la pacientii cu ingustarea severa a valvei aortice (stenoza aortica), adica a „supapei” care regleaza curgerea sangelui din inima spre aorta.

„Pana ieri, inlocuirea valvei aortice ingustate in spitalul nostru se putea face doar prin chirurgie pe cord deschis. Interventia percutana se face introducand o valva biologica in locul celei ingustate prin intermediul unui tub inserat in artera principala de la baza membrului inferior. Ca atare, interventia este mult mai putin traumatizanta pentru pacient, cu o durata mult mai scurta decat interventia chirurgicala si cu o recuperare mult mai rapida”, scrie intr-un comunicat de presa al unitatii medicale.  

Primele interventii s-au realizat la doi pacienti care au fost considerati cu risc mare de a avea o interventie „standard” de tip chirurgie pe cord deschis.

Interventiile s-au efectuat de catre o echipa multidisciplinara condusa de catre profesor dr. Dragos Vinereanu, care a inclus cardiologi, interventionisti, anestezisti, chirurgi cardiovasculari, eco-cardiografisti.

De asemenea, echipa a beneficiat de suportul unui reputat medic din Germania, prof. Markus Lins.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: