Peste 5 milioane de persoane sufera de hipertensiune arteriala in Romaniatratament-boala-parkinsonDe Ziua Hipertensiunii Arteriale, 11 mai 2014, Fundatia Romana a Inimii (FRI) si Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) organizeaza la Sibiu, in Piata Mare, o sesiune de informare a populatiei despre hipertensiunea arteriala.

Unu din cinci oameni are hipertensiune arteriala pana la 50 de ani

Hipertensiunea arteriala este o afectiune care afecteaza peste cinci milioane de romani. La nivel global, hipertensiunea arteriala este cel mai frecvent factor de risc in bolile cardiovasculare.

Persoanele cele mai afectate de hipertensiune arteriala sunt cele peste 65 de ani, varsta la care doua din trei persoane se confrunta cu aceasta afectiune.

Dupa varsta de 50 de ani, hipertensiunea arteriala apare la una din trei persoane, iar inainte de aceasta varsta la una din cinci.

Actiuni de Ziua hipertensiunii arteriale

Pe 11 mai 2014, la Sibiu, oricine este interest de informatii despre hipertensiunea arteriala sau cine doreste sa-si masoare tensiunea poate sa vina de la ora 10.00 in zonele special amenajate din Piata Mare.

La acest eveniment, Campionii inima T.A. distribuie materiale informative si masoara tensiunea arteriala.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: