Peste 400 de copii cu malformatii cardiace, operati in urma unui partnereiat romano-italianoperatie-transplant-penisIn ultimii trei ani, peste 400 de copii cu malformatii cardiace au fost operati la Spitalul „Marie Curie”, de medici italieni si romani, in cadrul unui program de cooperare intre Ministerul Sanatatii si Clinica San Donato. Acordul intre cele doua¬† unitati medicale a fost prelungit pentru inca trei ani.

„In ultimii ani, cu ajutorul partenerilor din Italia si cu suportul medicilor din Romania, s-au facut peste 400 de interventii chirurgicale pe inima pentru copii. Principalul centru este Spitalul „Marie Curie” in care s-au efectuat aceste operatii. Peste 400 de copii au fost salvati prin acest parteneriat international. Inca avem copii care nu pot beneficia de acest tip de operatie in Romania. De aceea este esential sa dezvoltam mai departe aceste parteneriate internationale, este esential sa ne dam seama ca nu suntem buricul pamantului, este esential sa ne dam seama ca avem ce invata de la partenerii nostri si ca la un moment dat si noi vom oferi mai departe acest ajutor”, a declarat, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Ministrul a mai anuntat ca fost semnat un nou acord intre cele doua parti pentru inca trei ani, iar parteneriatul urmeaza a se dezvolta si in domeniul transplantului medular.

„In perioada urmatoare vom dezvolta parteneriatul nostru in domeniul transplantului de maduva osoasa si de asemenea 18 specialisti au fost formati. Este vorba nu numai despre medici din Italia care vin in Romania si opereaza alaturi de medici din Romania. Este vorba de traininguri oferite pentru personalul medical din Romania”, a explicat ministrul.

El a spus ca, incepand din acest an, in Romania va exista pentru prima data ca specialitate la rezidentiat, cardiologia pediatrica.

„Noi trimitem peste 1.000 de copii in strainatate in fiecare an, parte din ei merg pentru transplant medular, parte pentru alte interventii, fie chirurgicale, fie de alt tip. In saptamanile urmatoare, patru persoane din Romania vor pleca in Siria, alaturi de echipa de la San Donato, pentru a ajuta copiii de acolo”, a mai spus Voiculescu conform Agerpres.

De asemenea, si chirurgul Tammam Yousef afirmat ca, incepand de anul viitor, va exista un program continuu de operatii pentru afectiuni la inima la Spitalul „Marie Curie”.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: