Optimismul reduce cu 30% riscul accidentelor coronarienemananci sanatosO atitudine pozitiva poate contribui la preventia accidentelor coronariene, de vreme ce factori precum anxietatea, depresia cresc riscul afectiunilor cardiovasculare. Studiile au demonstrat ca exista o relatie stransa  intre o atitudine optimista si riscul cardiac.

Spiritul pozitiv reduce riscul unui infarct

Studiul desfasurat de cercetatorii Universitatii Johns Hopkins a avut in vedere aproximativ 1500 de frati si surori.

  • Varsta, fumatul, hipertensiunea arteriala, colesterolul au fost o parte din parametrii luati in considerare in acest studiu.
  • Atitudinea pozitiva, gradul de optimism, energia persoanelor implicate in studiu au fost de asemenea factori luati in considerare.

Starea optimista reduce riscul afectiunilor cardiovasculare de pana la 50%

Cercetatorii au precizat in urma studiului ca o atitudine pozitiva asupra vietii poate sa scada pana la 30% accidentele coronariene.
In cazul persoanelor cu un factor de risc mai ridicat, efectul pozitiv al unei stari optimiste poate sa scada riscul de pana la 50%.

Stil de viata sanatos si atitudine pozitiva

Afectiunile cardiovasculare ar putea fi prevenite printr-un stil de viata sanatos, dar si printr-o atitudine pozitiva asupra vietii.
Prevenirea accidentelor coronariene este posibila prin renuntarea la fumat, o alimentatie sanatoasa, prin reducerea colesterolului.

La acesti factori cu un grad crescut de risc cercetatorii adauga si o atitudine pesimista asupra vietii.
In cazul ultimului factor, cercetorii recomanda ajutorul terapeutilor pentru schimbarea atitudinii generale.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: