Medicament inovativ pentru tratamentul insuficientei cardiace cronice
Presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, spune ca au fost facute demersurile pentru incheierea contractului cost-volum pentru un medicament inovator destinat insuficientei cardiace cronice, care a fost inclus in lista de medicamente.

„Recent am efectuat demersuri in scopul incheierii contractului cost-volum pentru un medicament inovator destinat insuficientei cardiace cronice, inclus conditionat in lista de medicamente”, a declarat Razvan Vulcanescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, programul de cardiologie al CNAS – prin toate cele 13 subprograme – intentioneaza sa trateze anul acesta peste 30.000 de pacienti.

„Anul acesta estimam un buget de aproape 130 milioane de lei. Numarul bolnavilor tratati prin proceduri de dilatare percutanata, de exemplu, a ajuns la 13.000 de pacienti pe an, numarul de bolnavi tratati prin implantarea de stimulatoare cardiace a ajuns la 5.600, iar numarul de bolnavi tratati prin interventii de chirurgie vasculara a ajuns la 5.600 de pacienti pe an”, a mai precizat seful CNAS conform sursei mentionate.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: