Medic: Romania a avut cea mai spectaculoasa reducere a mortalitatii la nivel national, inclusiv din infarctPresedintele Societatii Romane de Cardiologie, dr. Gabriel Tatu Chitoiu, a declarat ca Romania a avut cea mai spectaculoasa reducere a ratei mortalitatii, cu 40% in doi ani de la implementarea programului national de tratament invaziv a infarctului miocardic acut.

„Societatea Romana de Cardiologie si-a schimbat optica, de cativa ani a trecut de la ceea ce se cheama arta pentru arta, la arta cu tendinta, plecand de la ideea ca noi stim sa facem foarte mult lucrari stiintifice la nivel foarte inalt, dar daca aceste nu se reflecta in cifrele de mortalitate sau morbiditate din tara, inseamna ca lucrurile nu merg pe fagasul normal. Motiv pentru care Societatea Romana de Cardiologie a trebuit sa fie mult mai mult implicata in politica medicala in Romania si rezultatele se vad. Se vorbea aici despre infarctul miocardic acut in regiunea centrala. Stiti foarte bine ca exista un program national de tratament, din august 2010. Suntem in al saptelea an si Romania a avut cea mai spectaculoasa reducere a mortalitatii la nivel national, inclusiv din infarct, cu 40% in doi ani de zile de la implementarea acestui program”, a precizat dr. Gabriel Tatu Chitoiu, conform Agerpres.

De asemenea, presedintele Societatii Romane de Cardiologie a aratat ca alt factor de reducere a mortalitatii din cauza infarctului miocardic este programul anti-fumat si ca de la aparitia Legii anti-fumat primul rezultat este reducerea cu 17% a internarilor prin infarct miocardic in ultimul an si reducerea cu 46% a internarilor la copii, cu crize de astm bronsic.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: