Medic: Pacientul cu hipertensiune arteriala are de patru ori risc mai mare de a face accident vascularMedicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ din Bucuresti spun ca pacientul care are hipertensiune arteriala are un risc mai mare de a face un AVC.

„Pacientul care are hipertensiune arteriala are de patru ori risc mai mare de a face un accident vascular si e foarte greu de diagnosticat, pacientii sunt asimptomatici, depistam valoarea mai mare a tensiunii cu diferite ocazii, prin controale periodice. Unul din trei oameni ai lumii are hipertensiune, din pacate doar unul din trei este diagnosticat si unul din trei este si controlat, asta inseamna ca mai mult de 60%, conform unor studii, din pacienti sunt controlati. In Romania, un studiu a dovedit faptul ca pentru un control riguros al tensiunii trebuie sa avem practic mai mult de doua medicamente”, a declarat colonel medic dr. Alice Munteanu, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea a explicat ca hipertensiunea arteriala inseamna o crestere a valorii tensiunii sistolice peste 140, respectiv a tensiunii diastolice peste 90.

In ceea ce priveste profilaxia, medicul a precizat ca este foarte important controlul tensiunii.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, sub egida Societatii Romane de Hipertensiune Arteriala, marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai) printr-o campanie de informare si educare medicala.

Scopul campaniei este de constientizare a importantei masurarii tensiunii arteriale.

Etichete: hipertensiune arteriala, avc, masurare tensiune arteriala

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: