La Arad, afectiunile cardiovasculare sunt pe primul loc privind cauzele de decesLa Arad, in evidentele medicilor de familie din judet, s-au inregistrat aproximativ 66.000 de cazuri de afectiuni hipertensive la finalul anului 2016.

Dintre acestea, dintre acestea peste 4.000 sunt cazuri noi, potrivit seful Directiei de Sanatate Publica Arad, Constantin Catana.

Potrivit sursei citate, statisticile din ultimii ani arata ca, la nivel judetean, afectiunile cardiovasculare ocupa primul loc in ceea ce priveste principalele cauze de deces.

„Cea mai mare pondere intre bolile cardiovasculare o au afectiunile hipertensive, la finele anului 2016, in evidentele medicilor de familie aradeni aflandu-se nu mai putin de 65.959 de astfel de cazuri, din care 4.012 cazuri noi. Iar trendul continua sa se mentina crescator, la sfarsitul primelor trei luni din acest an, constatandu-se ca numarul cazurilor aflate in evidenta a crescut la 66.105”, a spus Constantin Catana, conform Agerpres.

El a mai aratat ca in evidentele medicilor se aflau, la sfarsitul anului 2016, 32.109 de aradeni care sufera de cardiopatie ischemica, 1.383 dintre acestia fiind cazuri noi, iar in primele trei luni ale acestui an, numarul a crescut la 32.114.

Si bolile cerebro-vasculare sunt frecvent intalnite in randul aradenilor, in aceeasi perioada mentionata fiind inregistrate 9.962 de cazuri, din care 3.497 erau cazuri noi. La finalul primului trimestru al acestui an, numarul celor care sufera de boli cerebro-vasculare a ajuns la 10.000.

„Statisticile evidentiaza ca la nivelul judetului Arad, dintre factorii de risc stil de viata, alimentatia are cea mai mare contributie la decesul prin boli cardiovasculare, in vreme ce hipertensiunea arteriala este cel mai important dintre factorii de risc biologici, urmata de colesterol, obezitate si diabet”, a adaugat Constantin Catana, potrivit Agerpres.

In fiecare an, in data de 4 mai, in Romania se marcheaza Ziua Nationala a Inimii, ocazie cu care sunt abordati factorii de risc/protectie privind sanatatea cardiovasculara.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: