In Romania, 60% dintre decese au drept cauza bolile cardiovasculareMISCARE-SPORT-SANATATEPentru multi romani, miscarea inseamna doar plimbari in parc sau mersul pe jos de la service pana acasa.

Cele mai recente studii arata ca ca jumatate dintre romani nu fac sport in mod regulat, asa ca si urmarile sunt devastatoare: 60% dintre decese au drept cauza bolile cardiovasculare.

Fumatul, sedentarismul, hipertensiunea si colesterolul crescut urca Romania in topul mortalitatii provocate de boli de inima.

Medicii ne incurajeaza sa tinem lucrurile sub control: sa fim atenti ce punem in farfurie si sa ne masuram tensiunea.

„Sedentarismul poate ca sa fie inlaturat de fiecare dintre noi daca facem un efort fizic moderat, nu trebuie sa fii campion olimpic, sa nu fumezi”, a declarat Dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, presedintele Societatii de Cardiologie, citat de Digi24.

Dar, cel mai ingrijorator este ca nici macar la scoala , copiii nu mai sport, iar aceasta situatii, parintii ar trebui sa-i mobilizeze.

„Salile de sport sunt insuficiente, dar sport poti sa faci oriunde. Daca aude parintele vorbind de sport, cu siguranta ca si copilul la un moment dat pune intrebarea, ma duc sa intru intr-o sala de gimnastica sa vad ce a facut Nadia Comaneci”, a spus Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, conform Digi24.

Medicii ne sfatuiesc sa facem zilnic miscare, in  jur de 10 mii de pasi.

La sfarsitul saptamanii trecute, sambata, 23 aprilie, Societatea Romana de Cardiologie a organizat prima conferinta educativa despre prevenirea bolilor cardiovasculare, o premiera la nivel national. 

Conferinta “Totul pentru inima ta”, care s-a desfasurat la Ateneul Roman, a reunit la un loc cei mai reputati specialisti cardiologi din Romania care au raspuns intrebarilor publicului larg despre sanatatea inimii.

Cele doua teme principale ale conferintei au fost: beneficiul efortului fizic si totul despre hipertensiunea arteriala.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: