Implicatii cardiovasculare ale infectiei cu Covid-19Persoanele sanatoase care sunt contaminate cu Covid-19 sunt expuse riscului de afectiuni cardiace, iar cei cu afectiuni cardiace sunt mai predispusi la leziuni miocardice in timpul infectiilor noul coronavirus, spune un medic cardiolog.

„Din datele preliminare, unele din China si altele din Italia, se poate afirma ca, intr-adevar, COVID-19 poate provoca leziuni ale muschiului cardiac. Mortalitatea pentru pacientii cu COVID-19 cu boala cardiaca in China continentala a fost de 10,5% intre 30 decembrie si 11 februarie, potrivit cercetarilor efectuate de Centrul Chinez de Control si Prevenire a Bolilor. Aceasta pentru ca pacientii cu afectiuni cardiace subiacente sunt mai predispusi sa experimenteze leziuni miocardice sau cardiace in timpul infectiilor cu COVID-19”, declara Dr. Stefan Busnatu, sef de Lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, intr-un comunicat de presa al institutiei.

Cardiologul spune ca o cercetare pe aceasta tema, publicata recent, arata ca si persoanele sanatoase care contracteaza COVID-19 sunt expuse riscului de afectiuni cardiace.

„O noua cercetare, publicata vineri in jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat ca virusul COVID-19, la fel ca si celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului. Studiul a aratat ca si persoanele sanatoase care contracteaza COVID-19 sunt expuse riscului de injurie cardiaca. Atunci cand acest lucru se intampla, se produce o inflamatie sau o infectie a muschiului cardiac in sine, numita miocardita. De asemenea, se pare ca, la persoanele care au decedat, cauza mortii a fost o aritmie fatala si nu este clar in intregime de ce se intampla acest lucru, dar este o observatie care a fost facuta de specialisti si se incearca o mai buna intelegere a acestui fenomen”, mai precizeaza medicul de la UMF „Carol Davila” Bucuresti.

Astfel, el subliniaza faptul ca persoanele cu boli de inima trebuie sa continue sa isi ia medicamentele prescrise. Oprirea medicamentelor poate fi periculoasa si poate duce la inrautatirea starii pacientului.

Etichete: afectiuni cardiovasculare, covid-19, coronavirus boli de inima, leziuni cardiovasculare, risc sanatate covid-19

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: