Hipertensiunea arteriala ii poate afecta si pe adolescenti



adolescentiHipertensiunea arteriala este o afectiune care poate fi diagnosticata si in cazul adolescentilor care nu au un stil de viata sanatos. Tinerii care nu au un regim alimentar corect si nu fac activitate fizica au riscul de a suferi de hipertensiune arteriala.

Preventia hipertensiunii arteriale la copii si adolescenti

Dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, a precizat ca hipertensiunea este o boala care ii poate afecta si pe adolescentii cu un stil de viata nesanatos.

Alte persoane cu un risc crescut de hipertensiune sunt pacientii cu boli de rinichi sau cu diabet.

“Cand au si boala de rinichi, riscul de a face hipertensiune este si mai mare. (…) Problema este ca, din pacate, hipertensiunea si diabetul si boala de rinichi isi dau mana ca sa faca complicatii cerebrale, sa faca accidente vasculare, sa faca infarct de miocard”, a precizat dr. Maria Dorobantu.

Factori esentiali in hipertensiunea arteriala

Stilul de viata nesanatos si slaba preocupare a populatiei pentru propria sanatate sunt principalii factori care determina hipertensiunea arteriala.

Nivelul ridicat de sare din alimentatie, o greutate peste media indicata, supraponderabilitatea si obezitatea sunt factori mentionati de specialisti in cazul acestei afectiuni.

In acelasi timp, medicii recomanda bolnavilor sa consulte medicul pentru a diagnostica la timp hipertensiunea arteriala. Controlul tratamentului in parametrii indicati de medic este esentiala in managementul bolii.

Educarea pacientilor pentru controlul hipertensiunii

Conform declaratiilor presedintelui Societatii Romane de Hipertensiune, se vor realiza o serie de cursuri de educare a pacientilor cu scopul unui control corect al afectiunii.

“Dintre cei care sunt tratati, numai un sfert au valori controlate sub tratament, restul nu. Degeaba iau tratament, daca nu il iau corect sau nu il iau tot timpul”, a adaugat dr. Maria Dorobantu.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: