Comisia de Sanatate a respins modificarea legii anti-fumatrenunta la fumatSenatorii din Comisia de Sanatate au respins propunerile de modificare a legii anti-fumat.
Prin acestea se dorea ca fumatul sa fie permis din nou in spatiile special amenajate, in spatiile care nu au pereti de jur imprejur si care prevedea infiintarea de asociatii de cluburi de fumatori, care pot amenaja la randul lor spatii speciale pentru fumat.

Potrivit Hotnews.ro, la sedinta de comisie de marti, reprezentantul Guvernului a precizat ca ministerul Sanatatii nu sustine acest proiect.

Raportul de respingere a fost votat de toti membrii Comisiei de Sanatate. Potrivit proiectului de lege, prin spatiu public inchis se intelege „orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”, ceea ce ar fi facut mai permisiva legea decat cea in vigoare, relateaza si Mediafax.

Propunerea prevedea si faptul ca fumatorii se pot constitui in asociatii si cluburi de fumatori, care pot amenaja spatii destinate exclusiv fumatului si activitatilor associate fumatului.

Senatul este prima camera sesizata, iar proiectul va merge si la Camera Deputatilor.

De ce nu trebuie modificata legea nr.15/2016

Punctul de vedere al societatilor profesionare medicale in legatura cu initiativele de modificare a legii pentru prevenirea si combaterea efectelor produselor din tutun, AICI.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: