Ciolos: Este datoria noastra sa-i ajutam pe tineri sa constientizeze riscurile fumatuluidacian-ciolosPremierul Dacian Ciolos si ministrul sanatatii Vlad Voiculescu s-au intalnit marti, 8 noiembrie, cu reprezentantii Initiativei “2035-Prima Generatie fara tutun”, constituita din reprezentanti ai societatii civile, medicale si academice.
Accentul a fost pus asupra aspectelor privind preventia si protectia tinerilor fata de fumatul pasiv, descurajarea experimentarii fumatului si incurajarea abandonarii acestei practici.
Premierul Ciolos a apreciat demersul Initiativei “2035-Prima Generatie fara tutun” si rolul pe care il poate avea in preventia si educatia pentru sanatate, ca parte a politicilor de sanatate.

„Este datoria noastra sa ii ajutam pe tineri sa constientizeze riscurile pe care le presupune fumatul, ca, de altfel, orice obicei nesanatos, pentru a-si alege stilul de viata in cunostinta de cauza. Este nevoie ca noua generatie sa fie educata in spiritul cunoasterii si constientizarii efectelor pe care le presupune o optiune sau alta”, considera premierul Dacian Ciolos, potrivit site-ul gov.ro.

Initiativa “2035-Prima Generatie fara tutun” a fost lansata in septembrie 2016 si isi propune, ca obiectiv principal, reducerea consumului de tutun la 5% din populatia adulta.

Strategia acestei Initiative este bazata pe angajamente internationale ale Romaniei pentru reducerea consumului de tutun, directii clare de actiune la nivel legislative.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: