Ce tip de afectiuni pot fi prevenite prin exercitii fiziceExercitiile fizice pot fi mai eficiente decat medicamentele in cazul unor boli cardiovasculare, conform unui studiu publicat in British Medical Journal. O eficienta ridicata o au exercitiile fizice in prevenirea atacului cerebral.

Exercitiile fizice au o eficienta ridicata in prevenirea atacurilor cerebrale

Un studiu realizat de oameni de stiinta de la Universitatile Harvard, Stanford si London School of Economics a avut in vedere 340.000 de pacienti.

Cercetatorii au studiat eficienta exercitiilor fizice in prevenirea deceselor cauzate de bolile cardiovasculare. Acestia au ajuns la concluzia ca retetele ar trebui sa includa, pe langa pastile, si exercitii fizice pentru afectiunile cardiovasculare.

Cel mai bun mijloc de prelungire a vietii

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exercitiile fizice sunt cea mai buna modalitate de preventie a unui atac cerebral.

Pe langa exercitiile fizice, renuntarea la fumat, o dieta echilibrata si respectarea medicatiei prescrise de medic sunt esentiale in reducerea riscului de atac cerebral.

Riscul de atac cerebral poate scadea de pana la 27% prin exercitiile fizice, conform dr. Peter Coleman, Stroke Association.

Exercitiile fizice practicate la un nivel redus de populatie

Cu toate ca studiile au confirmat eficienta exercitiilor fizice in prevenirea si managementul unei serii vaste de afectiuni, oameni nu fac in momentul prezent suficienta miscare fizica.

In Anglia, spre exemplu, doar o treime din populatie fac o activitate fizica suficienta recomandata de specialisti.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: