Ce persoane au un risc mai mare de accident cerebral vascularadolescentiAsociatia americana pentru sanatatea inimii (AHA) avertizeaza ca femeile au un risc mai mare decat barbatii de a suferi un accident vascular cerebral. Avand in vedere acest risc, medicii recomanda atat femeilor, cat si barbatilor sa-si monitorizeze regulat tensiunea arteriala.

Factori de risc in accidentul cerebral vascular

Accidentul vascular cerebral reprezinta a treia cauza de deces in randul femeilor, dupa bolile cardiace si cancer.

Principalii factori de risc in cazul femeilor care pot declansa un accident vascular cerebral sunt depresia, migrenele, diabetul si aritmia cardiaca.

Tensiunea arteriala trebuie monitorizata regulat

Specialistii avertizeaza ca femeile, in special cele tinere, trebuie sa-si monitorizeze regulat tensiunea arteriala. Sfatul se aplica mai ales inainte de a lua contraceptive sau de a incepe o sarcina.

Simptome principale in accidentul cerebral vascular

Principalele simptome in cazul acestei afectiuni sunt slabiciune si amorteala a bratelor, tulburari de vorbire, confuzie, tulburari de vedere sau de mers.

Specialistii avertizeaza ca la femei simptomele unui accident cerebral vascular se pot manifesta mai subtil decat la barbati.

In acelasi timp, dificultatile de exprimare sau de constientizare a mediului inconjurator sunt simptome care apar mai ales la femei.

Riscul major intr-un atac cerebral vascular este spargerea sau blocarea unui vas de sange care alimenteaza creierul, cauzand distrugerea celulelor nervoase.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: