Cat trebuie sa mearga pe jos bolnavii de insuficienta cardiacaCat trebuie sa mearga pe jos bolnavii de insuficienta cardiacaBolnavii de insuficenta cardiaca pot sa-si imbunatateasca starea de sanatate prin activitate fizica realizata in fiecare zi. Cercetatorii precizeaza ca mersul pe jos este un factor benefic in cazul bolnavilor de insuficienta cardiaca.

5000 de pasi zilnic pentru un bolnav de insuficienta cardiaca

Un studiu realizat timp de 4 ani de cercetatori japonezi a evaluat starea de sanatate a pacientilor cu insuficienta cardiaca raportata la activitatea fizica realizata de acestia.

In cadrul studiului, 200 de bolnavi de insuficienta cardiaca, avand varsta medie de 65 de ani, au fost evaluati din punct de vedere al capacitatii de efort.

In timpul unui test pe bicicleta, acestor pacienti li s-a evaluat: consum de oxigen, ventilare, producere de gaz carbonic. Cu ajutorul unui podometru, s-a evaluat gradul de activitate fizica prin numarul de pasi facuti zilnic.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca 5000 de pasi realizati zilnic au fost un factor puternic pentru o stare de sanatate buna.

Medicii ar putea folosi un podometru pentru masurarea activitatii fizice

Cercetatorii recomanda bolnavilor de insuficienta cardiaca activitatea fizica realizata prin cei 5000 de pasi zilnic in vederea imbunatatirii starii de sanatate.

Medicilor li se recomanda utilizarea podometrului pentru masurarea exacta a pasilor facuti de pacient.
Activitatea fizica recomandata bolnavilor de insuficienta cardiaca trebuie sa tina cont si de limitele personale ale pacientilor.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: