Campanie de masurare gratuita a tensiunii arteriale5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniCampania de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Sibiu este organizata de Societatea Romana de Hipertensiune. Pe 5 iulie, intre orele 10.00-18.00, la Shopping City Sibiu, aveti posibilitatea sa va testati gratuit tensiunea arteriala. Actiunea va continua si la Bucuresti, in perioada 20-21 septembrie. Ambele actiuni continua campania de anul trecut “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”.

Jumatate dintre persoanele care au hipertensiune nu stiu asta

Hipertensiunea arteriala cauzeaza pete 9,8 milioane de decese in fiecare an.

Masurarea periodica a tensiunii arteriale este foarte importanta avand in vedere ca jumatate dintre persoanele afectate nu stiu ca au hipertensiune si nu merg la medic pentru a-si ameliora starea de sanatate.

Prin campania de masurare gratuita a tensiunii arteriale “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” medicii vor sa atraga atentia populatiei asupra importantei diagnosticarii si tratarii la timp a hipertensiunii arteriala.

Specialistii ne avertizeaza ca hipertensiunea arteriala este o boala cu debut silentios si care poate duce la stop cardiac sau accident cerebral.

“Vestea buna este ca poate fi prevenita si e usor de diagnosticat printr-o simpla masurare a tensiunii arteriale, o actiune care nu dureaza mai mult de cateva minute”, a precizat prof.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Campania “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” se afla la a treia editie

Campania de masurare gratuita a tensiunii arteriale a debutat anul acesta in Bucuresti si va continua pe 5 iulie la Sibiu si pe 20-21 septembrie in Bucuresti.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: