Campanie de educatie pentru o inima si o viata sanatoasa in scolile din BucurestiElevii din clasele primare din 60 de scoli din Bucuresti au participat, in perioada octombrie – noiembrie, la o campanie de educatie pentru o inima si o viata sanatoasa, organizata de Societatea Romana de Cardiologie, alaturi de Inspectoratul Scolar.

Potrivit unui comunicat de presa, medicii cardiologi au transmis elevilor din clasele I-IV, cu sprijinul invatatorilor, informatii esentiale despre ce anume inseamna o viata sanatoasa, cum ne putem proteja inima la orice varsta si ce trebuie sa facem pentru a avea un stil de viata sanatos: o alimentatie echilibrata, eliminarea consumului de tutun si activitate fizica zilnica.

„Nu doar elevii au fost tinta campaniei, ci si parintii lor. Pornind de la premiza ca orice parinte isi doreste sa fie alaturi de copilul sau pentru cat mai mult timp, cardiologii au transmis si adultilor indemnul de a fi responsabili cu inima si sanatatea lor”, scrie in comunicatul citat.

In perioada campaniei, elevii au facut echipa cu parintii lor intr-un un concurs de desene cu tema ‘Fa o promisiune inimii tale! Promite-i sanatate!’. Peste 250 de desene realizate in ‘co-productie’ de copii si parinti au fost inscrise in concurs, fiind desemnati castigatorii.

„Am vrut sa marcam Ziua Mondiala a Inimii si sa motivam atat copiii, cat si parintii sa invete ce anume inseamna un stil de viata sanatos si sa faca o schimbare in bine in stilul lor de viata, pentru a-si proteja inima. Suntem bucurosi ca am reusit sa avem sprijinul Inspectoratului Scolar Bucuresti si speram ca aceasta competitie sa devina in viitor parte a programului national de educatie pentru sanatate pentru copii, prin care sa formam generatii viitoare de adulti mai sanatosi”, a spus prof. dr. Dragos Vinereanu, presedinte al Societatii Romane de Cardiologie, la ceremonia de premiere a castigatorilor, potrivit comunicatului.

Elevii au fost recompensati cu premii care sa-i ajute sa puna in practica sfaturile medicilor cardiologi pentru o viata sanatoasa.

Statisticile arata ca 1 din 10 oameni cu varsta intre 30 si 70 de ani moare prematur din cauze generate de bolile cardiovasculare. Mai mult de 80% dintre aceste decese premature ar putea fi evitate sau amanate prin campanii de constientizare, prin programe nationale de screening al factorilor de risc, prin diagnostic precoce si tratament de specialitate eficient.

„In tara noastra, bolile cardiovasculare reprezinta cauza numarul 1 a mortalitatii, cu peste 60% din totalul deceselor inregistrate la nivel national. Ne-am propus sa informam, sa educam si mai ales sa motivam romanii sa isi pastreze inima sanatoasa. Ii indemnam sa faca o promisiune pentru inima lor si pentru inimile celor dragi, o promisiune de sanatate. Prin optimizarea stilului de viata, putem reduce riscul aparitiei sau al agravarii bolilor cardiovasculare, putem reduce riscul de infarct miocardic si de accident vascular cerebral si ne putem imbunatati calitatea vietii. Putem cu totii trai mai mult, mai bine si mai frumos daca ne pastram inima sanatoasa”, atrage atentia prof. dr. Dan Gaita, citat in comunicat.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: