Campania Nationala “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”poza consult medical de specialitatePeste 7 milioane de decese la nivel mondial au la baza ca principala cauza hipertensiunea arteriala, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In Romania, 4 din 10 persoane sufera de hipertensiune arteriala. Avand in vedere aceste statistici, Societatea Romana de Hipertensiune organizeaza sub egida Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei Campania Nationala “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”.

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai 2014

In cadrul campaniei “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”, va fi organizata o actiune de masurare a tensiunii arteriale pe data de 17 mai, de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hipertensiunii Arteriale.

Astfel, oricine doreste sa-si masoare gratuit tensiunea arteriala este asteptat sambata, 17 mai, 2014, intre orele 10.00 si 20.00, in corturile special amenajate din curtea Spitalului Coltea, dinspre zona Universitate.

In zilele de 4 iulie si 20-21 septembrie 2014 vor exista alte doua actiuni de masurare a tensiunii arteriale.

Pe langa masurarea tensiunii arteriale, participantii la campanie vor primi si sfaturi utile despre cum pot preveni tensiunea arteriala.

Prin aceasta campanie, specialistii doresc sa atraga atentia asupra importantei preventiei hipertensiunii arteriale si a complicatiilor care pot aparea prin vizite regulate la medic pentru masurarea tensiunii arteriale.

“Hipertensiunea arteriala este o boala perfida, care evolueaza lent, fara o simptomatologie precisa, dar care poate fi prevenita, si, foarte important, care este simplu de diagnosticat – prin masurarea tensiunii arteriale, o actiune care nu dureaza mai de cateva minute”, a precizat prof.dr. Maria Dorobantu, Presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Campania “Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” va cuprinde si Conferinta “Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective”.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: