Campania Nationala Olimpiada Inimilor – 7 – 23 februarie 2014



olimpiada-inimiiIn perioada 7 – 23 februarie 2014, se desfasoara campania nationala Olimpiada Inimilor prin care se doreste promovarea in randul populatiei a unui stil de viata sanatos sustinut de activitati fizice.

Activitatea fizica sustine sanatatea inimii

Campania Olimpiada Inimilor are ca principal obiectiv informarea si educarea populatiei asupra necesitatii activitatii fizice in protejarea inimii si a arterelor.

“Cateva schimbari, relativ simple in stilul de viata, pot contribui major la protejarea sanatatii inimii si arterelor noastre. Reteta sanatatii cuprinde trei ingrediente simple: alimentatia sanatoasa, miscarea fizica zilnica si lipsa fumatului”, a precizat prof.dr. Dan Gaita, Presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Proiect OMS pentru reducerea mortalitatii cauzate de bolile cardiovasculare

Campania Olimpiada Inimilor face parte din strategia “25 by 25” a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a World Heart Federation.

Strategia vizeaza reducerea cu 25% pana in 2025 a ratei mortalitatii cauzate de bolile cardiovasculare, diabet, cancer si boli respiratorii.

Se doreste, in acelasi timp, reducerea cu 30% a consumului de tutun si a celui de sare, reducerea cu 10% a sedentarismului si a consumului de alcool.

Participantii la campania Olimpiada Inimilor vor primi brosuri informative despre factorii de risc cardiovascular.

Vor putea completa, de asemenea, Testul Cartonaselor, pentru determinarea riscului de boli cardiovasculare.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: