Bolile cardiovasculare pot fi prevenitecampanie-de-informare-in-psoriazisPrincipala cauza de mortalitate din Romania o constituie inca bolile cardiovasculare. Aceste, insa pot fi prevenite, dupa cum spun multi specialisti.

„Am citit recent un raport si am vazut ca Romania este pe locul unu din Uniunea Europeana la mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare. Aici cred ca am putea foarte mult sa lucram, pentru ca, desi avem angiografe performante, o multitudine de mijloace moderne de diagnostic si tratament, starea de sanatate nu s-a imbunatatit. Consider ca ar trebui (…) sa gasim solutii pentru acordarea mai multor bani in preventie. Pentru ca bolile cardiovasculare pot fi prevenite. Nu trebuie sa ajungem in stadiul de a le trata, ci trebuie sa le prevenim”, a declarat dr. Daniela Rahota, director executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bihor, conform Agerpres.

Tot ea a mai a subliniat ca trebuie sa se porneasca cu educatia sanitara a fiecarui individ si pentru promovarea unui stil de viata sanatos, care sa aiba loc de la varste cat mai timpurii, dar si la varsta adulta.

„Nu trebuie sa apara obezitatea, lipsa exercitiilor fizice; e nevoie sa stim cum ne alimentam, cum ne conducem viata, trairile, emotiile… Fiecare sa constientizeze ca tot ce face face pentru propria sanatate. Toate bolile cardiovasculare — de la anginele pectorale, tulburarile de ritm, pana la infarct — sunt boli prevenibile prin modificarea stilului de viata, prin educatie sanitara, de la varste cat mai timpurii. Si nu numai noi, medicii de preventie, suntem responsabili, ci fiecare la nivel de individ, cat si la nivel de comunitate”, a mai precizat declarat medicul oradean.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: