1 din 2 decese este cauzat de bolile cardiovasculare5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniBolile cardiovasculare cauzeaza de doua ori mai multe decese decat cancerul, conform unui nou studiu publicat in revista de specialitate “European Heart Journal”, citat de jurnalul.ro. Patru milioane de persoane mor in fiecare an in Europa ca urmare a unei boli cardiovasculare. Cele mai afectate de aceste boli sunt femeile, 51% dintre femei pierzandu-si viata din cauza unei afectiuni cardiovasculare.

1,8 milioane de persoane sufera de boli coronariene

Conform studiului realizat de Universitatea Oxford, avand la baza date din 52 de tari furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), aproximativ doua milioane de europeni se confrunta cu boli coronariene, in timp ce 1,2 milioane de persoane sufera de alte boli cardiace.
Numarul persoanelor care au supravietuit unui accident vascular cerebral cu diferite sechele atinge cifra de un milion.

Femeile mai afectate decat barbatii de bolile cardiovasculare

Daca 51% dintre femei mor din cauza unei boli cardiovasculare, procentul barbatilor care isi pierd viata din cauza acestor afectiuni este mai mic, respectiv 42%.

Tarile cu venituri mai mari au mai putine decese in urma afectiunilor cardiovasculare

Cercetatorii au remarcat o scadere a numarului de persoane care mor din cauza bolilor cardiovasculare in tari precum Franta, Luxemburg, Olanda, Begia sau Danemarca.

Medicii considera ca in aceste tari populatia este mult mai informata asupra factorilor de risc dar si a masurilor de preventie in afectiunile cardiovasculare.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: