Deputatii din comisiile juridica si de sanatate au respins amendamentele propuse la lega antifumat



FUMATUL-CAUZA-INFARCT-TINERIDeputatii din comisiile de specialitate ( juridica si de sanatate) au discutat proiectul de lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Proiectul a fost transmis plenului Camerei Deputatilor, for decizional, in forma redactata de Guvern, fiind respinse amendamentele aduse de Senat si criticate de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

„Comisia de sanatate din Senat, repet, Comisia de sanatate din Senat a propus amendamente care permit in realitate sa se fumeze in orice spatiu inchis, singura conditie este ca respectivul spatiu sa fie inscriptionat, nu dedicat. Special trebuie sa fie doar inscriptionat cu destinatia pentru fumat, acesta este un atentat la sanatatea tuturor cetatenilor, indiferent ca sunt angajati sau angajatori, clienti sau personal de deservire, copii sau adulti”, a argumentat ministrul la o conferinta organizata la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Ministrul a facut apel la Camera Deputatilor, spunand ca are incredere ca forul decizional va corecta aceasta greseala si atragand atentia ca relaxarea legii nu are cum sa produca efecte pozitive din perspectiva sanatatii publice.

„Legea se bucura de sustinerea majoritatii populatiei din Romania, experienta tarilor europene, unde aceasta masura a fost introdusa arata ca efectele economice nu sunt deloc insurmontabile si ca efectele asupra sanatatii publice sunt incomparabil mai mari. Nu este, de asemenea, nicidecum adevarat ca am avea cea mai dura legislatie antifumat, dar este adevarat ca avem mare nevoie de acest cumul de masuri, de restrictii firesti si de sprijin din partea statului si din partea societatii. Avem o responsabilitate, in special fata de tinerii si copiii Romaniei si trebuie sa ne-o asumam, altfel eu unul nu inteleg care este menirea noastra in functii de decizie”, a subliniat Voiculescu, citat de Mediafax.

Senatul este prima camera sesizata pentru acest proiect de lege, iar Camera Deputatilor este for decizional.

 

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: