Coronografii gratuite in judetul cu cele mai multe decese cauzate de infarct



astm factoriLipsa unui serviciu de cardiologie interventionala a determinat ca in judetele Sibiu si Alba sa se inregistreze cele mai multe decese din Romania cauzate de infarct miocardic acut si sindroame coronariene acute. In acest sens, s-a initiat o campanie de investigatii gratuite pentru bolnavii de cardiopatie ischemica cronica.

Pacientii cu cardiopatie ischemica cronica fara investigatii corespunzatoare

Media mare de decese la nivelul acestor doua judete, 12% fata de 7% cat este media nationala, a fost cauzata de lipsa unor servicii de investigatii necesare acestor bolnavi.

“In judetul Sibiu si in zonele din jur exista o situatie particulara in sensul ca pana acum nu a existat un serviciu de cardiologie interventionala, un serviciu in care pacientii cu cardiopatie ischemica cronica sa fie investigati intr-un mod corespunzator”, a precizat dr. Nicolae Florescu, seful Sectiei Cardiologie Interventionala de la un spitalul Polisoano din Sibiu.

Preventia infarctului miocardic acut prin diagnosticare si tratament

Campania desfasurata de medicii de la spitalul Polisano se adreseaza pacientilor cu cardiopatie ischemica cronica, cu sechele, cu antecedente de infarct miocardic si de preinfarct si cu angina pectorala.

Participarea la campania de coronografii gratuite pentru bolnavi este posibila prin bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, impreuna cu dovada calitatii de asigurat.

Prin coronografie, pacientii pot afla daca au leziuni coronariene, stenoze coronariene, si pot primi diagnosticul corect pentru inceperea unui tratament.

“Motivele pentru care derulam aceasta campanie sunt faptul ca bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in civilizatia industrializata, pe de o parte, iar pe de alta parte pentru ca pacientii din Sibiu si din zonele limitrofe se afla intr-o situatie vitrega, in care sunt subexplorati”, a precizat dr. Nicolae Florescu.

Inceperea tratamentului din timp poate preveni complicatiile majore ale acestei afectiuni, infarctul miocardic acut si moartea subita.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: