Botosani: Numar crescut de AVC-uri dupa expunerea excesiva la soare




Cadrele medicale recomanda populatiei sa consume foarte multe lichide si sa aiba capul acoperit pe timpul sederii in soare.

De asemenea, persoanele de varsta a treia si cele bolnave, in special cele cu afectiuni cardio-vasculare, sunt sfatuite sa nu se expuna la soare, in special in intervalul orar 11,00 – 16,00.

Mai multe persoane din Botosani au suferit AVC-uri dupa expunera excesiva la soare, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), medicul Monica Adascalitei.

Oficialul DSP, care face si garzi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta ‘Mavromati’, a atras atentia asupra riscului de a sta la plaja sau de a efectua activitati in special agricole pe perioada caniculei.

“Am avut in ultimele zile la UPU pacienti care au avut 42 temperatura corpului, care este o temperatura care poate duce la deces, pentru ca au fost la cosit, la activitati ale campului. Am avut si foarte multe accidente vasculare post expunere la soare”, a afirmat Monica Adascalitei, citata de Agerpres.

Tot din cauza expunerii puternice la soare, un pacient a facut infarct miocardic.

Etichete: AVC, accident vascular dupa expunera excesiva la soare,

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: