Spitalul Judetean de Urgenta Galati, centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace



Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Galati a devenit centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Saptamana aceasta s-au realizat primele implanturi cu aceste dispozitive medicale.

“Galatiul a devenit centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Galati este singura unitate medicala din zona unde se pot realiza astfel de proceduri. Stimulatoarele cardiace sunt dispozitive medicale care salveaza viata pacientilor cu probleme de ritm cardiac. Pentru acesti bolnavi nu exista alta solutie, nu exista un medicament care sa trateze aceasta afectiune. Singura sansa este montarea unor stimulatoare cardiace. Spitalul Judetean de Urgenta a achizitionat, cu fonduri de la CJ Galati, stimulatoare cardiace de ultima generatie compatibile RMN. Aceasta procedura medicala este gratuita pentru pacienti, deoarece Consiliul Judetean va suporta costurile dispozitivelor medicale pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Costel Fotea, presedintele CJ Galati, potrivit unui comunicat de presa.

De asemenea, in paralel, spitalul va demara si procedurile de acces in Programul National de Implant Stimulatoare si Defibrilatoare Cardiace, astfel incat dispozitivele medicale sa fie decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Etichete: montarea stimulatoarelor cardiace, stimulatoare cardiace, spitalul judetean galati

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: